Održano Opštinsko takmičenje recitatora

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u subotu, 18.maja održano je Opštinskotakmičenje recitatora. U takmičarskom dijeluučestvovali su učenici tri osnovne škole napodručju opštine Budva: OŠ “Stefan MitrovLjubiša”, “Druga osnovna škola” i OŠ “MirkoSrzentić” iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”. Recitatori, njih 25, takmičili su se u tri kategorije: od prvog do petog razredaosnovne škole - devet recitatora, zatim od šestog do devetog razreda - 10 recitatora i u srednjoškolskoj kategoriji šest recitatora. Žiri u sastavu: Svetlana Ivanović, Predrag Zenović i Marija Majkić Ivetić donijeli su odluke o najboljimtakmičarima. Prva tri mjesta u kategoriji od 1. do5. razreda osvojili su: Leona Vujanović, Anastasija Rajković i Darija Lautašević. U kategoriji od 6. do 9. razreda nagrađeni su: Sofija Stanišić, Lara Pejović i Petra Vujanović, a u srednjoškolskoj kategoriji kao najbolji recitatoriizdvojili su se: Marija Vlaović, Damjan Vujačić i Jovana Bubanja.


Narodna biblioteka Budve je za sve učesnikekao znak zahvalnosti za učešće obezbijedilapoklon – knjige, a knjigama su nagrađeni i prvorangirani, drugorangirani i trećerangiranirecitatori u svim kategorijama.


Na Šestoj Državnoj smotri recitatora koja će bitiodržana 7. juna 2019. u Beranama, Budvu ćepredstavljati prvonagrađeni recitatori iz svakekategorije: Leona Vujanović (prvi razred, Drugaosnovna škola), Sofija Stanišić (šesti razred, Druga osnovna škola) i Marija Vlaović( drugirazred gimnazije, SMŠ “Danilo Kiš”).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja