Print this page

Kompanija Budvanska rivijera na tronu crnogorskog hotelijerstva

 

Na sinoć održanoj dodjeli nagrada u okviru projekta 100 najvećih u Crnoj Gori, Grupacija Budvanska rivijera je još jednom bila u društvu najuspješnijih kompanija lidera crnogorske ekonomije.

Nagrade su dodjeljivane u 25 različitih kategorija, a Hotelska grupa je nagrađena u djelatnosti hotelijerstva.

Poslovni rezultati iz prošle godine svrstali su Grupaciju u red kompanija koje su fizičkim i finansijskim pokazateljima rada još jednom potvrdili da je Budvanska rivijera na tronu crnogorske hotelske industrije.

2018. ostaje upamćena kao godina sa gotovo 490 hiljada noćenja, povećanje za 3 procenta, te razlika od skoro 16 hiljada noćenja, kao i povećanje broja gostiju za 8 procenata i činjenica da je 96% turista bilo registrovani kao inostrani gosti.


Isti trend imali su i finansijski parametri sa ukupnim prihodom od 22.136.384 miliona eura, sa povećanjem prihoda od aranžmana za 6%, kao i prihoda od vanpansiona za 10% i ostvarenoj neto dobiti od 2,6 miliona eura.

Ono što izdvaja Grupaciju Budvanska rivijera na našoj turističkoj destinaciji jeste činjenica da je kompanija i u prošloj godini nastavila sa investiranjem u inoviranje i adaptaciju hotelske ponude, te implementiranje integrisanog sistema upravljanja i sa iznosom od preko 2 miliona eura premašila ulaganja od 45 miliona eura u proteklih deset godina.

Hotelska grupa i u tekućoj turističkoj sezoni bilježi rezulate koji premašuju pokazatelje iz prošle godine, pa je tako za prvih pet mjeseci rada evidentno povećanje prometa za 5%.

 

PODIJELI