Print this page

Studijska posjeta medija iz Srbije

Turistička organizacija opštine Budva je, u okviru intenzivne promocije turističke ponude budvanske rivijere u regionu, organizovala boravak studijske grupe predstavnika medija iz Srbije, u periodu od 30. maja do 2. juna.

Budući da tržište Srbije predstavlja jedno od najznačajnijih tržišta za Budvu, organizacijom ovakvih FAM putovanja njeguju se kvalitetni odnosi sa medijima i gostima sa ovog podneblja.

Program studijske posjete formiran je tako da se prikažu svi segmenti turističke ponude Budve: kulturno-istorijsko nasljeđe, prirodne ljepote, događaji, zaleđe, gastro ponuda, kao i ponuda hotela i privatnog smještaja.

Prvog dana posjete, novinarima su o turističkoj ponudi Budve govorili predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, i direktorica TOB-a, Maja Liješević. U popodnevnim časovima razgovarali su sa arhitektom Slobodanom Mitrovićem i posjetili “Olimpijski park” – Slovenska plaža, gdje su imali priliku da od Dušana Simonovića, predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta, čuju sve o Igrama malih zemalja Evrope.

Drugi dan počeli su razgovorom sa Jelenom Kaluđerović, HG "Budvanska rivijera", na terasi Gradske kafane, koja im je predstavila ponudu ove hotelske grupacije tokom glavne turističke sezone i van nje. Nakon razgovora, organizovan je obilazak Starog grada, u pratnji predstavnika “Muzeja i galerija”, Itane Lalović, posjeta gradskom Muzeju i Citadeli, kao i razgovor sa Milenom Lubardom Marojević, direktoricom JU “Grad teatar”.

Popodnevne časove proveli su u autentičnom dijelu Budve – Krapini i Poborima, imali su prilike i da posjete manastir Stanjevići, što je na njih ostavilo poseban utisak. Na ovaj način predstavljen je dio ponude seoskog i vjerskog turizma u Budvi, koji je od izuzetnog značaja, pa se uvijek posvjećuje posebna pažnja promociji ovog dijela budvanske turističke ponude. Veče su proveli u budvanskom “Beer&bike” klubu, gdje su im domaćini bili Krsto Niklanović i Vladimir Bulatović, potpredsjednik Opštine Budva.

U subotu je organizovana posjeta Pržnu i šetnja Miločerskim parkom, sve do Sv.Stefana. Grupa novinara je zatim, predvođena predstavnicima TOB-a i profesionalnim vodičem, posjetila Petrovac, rivu i tvrđavu Kastelo. U popodnevnim časovima uživali su lokalnoj manifestaciji “Fešta od ruštula”, koja već petu godinu okuplja mještane i turiste željne lijepog druženja, dobre muzike i zabave i tradicionalnih primorskih specijaliteta, a održava se u organizaciji NVU “Sveti Stefan - Naš dom”.

Posljednjeg dana boravka bili su gosti restorana “Vista Vidikovac” i ovom prilikom im je o ponudi smještaja u Budvi govorio Petar Ivković, predsjednik Sektora turističkih agencija u CTU.

Studijsku grupu novinara činili su predstavnici nekih od najeminentnijih medijskih kuća iz Srbije (Pink, RTV Vojvodina, Kopernikus TV, Studio B, Politika, Blic, 24 sata, Kurir, Informer, Story), koji su pokazali veliko zadovoljstvo organizovanim putem i interesovanje da ponudu Budve predstave u najboljem mogućem svijetlu.

PODIJELI