Objavljen konkurs za upis u srednje škole

Juče je objavljen Konkurs za upis u prvi razred srednje škole, a prijava na Konkurs podnosi se školi od 17. do 21. juna 2019. godine. Konačna rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 25. juna.

Ove godine osnovnu školu završilo je 6.985 učenika, a mjesta u srednjim ima za sve polumaturante. U svakoj opštini pojedinačno broj upisnih mjesta veći je od broja učenika koji završavaju osnovnu školu na teritoriji te opštine.

 

Uz Prijavu na Konkurs učenici podnose originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju. Napominjemo da za upis nije potrebno dostavljati izvod iz matične knjige rođenih.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima i ostvareni ukupan broj bodova.

Na Konkurs za upis u I razred srednje škole prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

 

Konkurs možete pronaći na sljedećem linku: http://www.mps.gov.me/vijesti/202036/KONKURS-ZA-UPIS-UcENIKA-U-I-RAZRED-SREDNJIH-sKOLA-U.html

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti