Print this page

Izložba „Prvi snijeg“ umjetnice Vlatke Vujošević

Izložba „Prvi snijeg“ vajarke Vlatke Vujošević, iz Podgorice, biće večeras u 20 časova otvorena u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u prostoru Spomen doma „Stefan Mitrov Ljubiša“ .


Vlatka Vujošević (1982) diplomirala je vajarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Kroz brojne samostalne i grupne prezentacije, ova mlada crnogorska umjetnica potvrdila se kao talentovana, inspirativna i zrela autorka. O tome svjedoče i značajne nagrade koje je dobila. Njena tematska preokupacija su unutrašnja stanja čovjekova, koja na samosvojan način oblikuje u figure u drvetu, poliesteru, terakoti i kaširanom platnu.


Ovu temu Vujoševićeva tretira i na izložbi „Prvi snijeg“ u Budvi, gdje se predstavlja skulpturama rađenim u terakoti i objektima rađenim u „paper mache“ tehnici. O ovoj seriji radova, autorka je zapisala: „Površina uvijek krije suštinu. Ona je nerijetko i njena sama suprotnost. Kao život i smrt – bliske i nerazdvojive. Početak života, djetinjstvo, ne pravi razliku između ovih stvari. Dijete je nesvjesno raslojavanja života. Do prve spoznaje očekivanja. Nakon toga ono ne može natrag. Kao i svijet oko njega, i ono doživljava metamorfozu. Kao i u dosadašnjem radu, i ovdje me interesuje istraživanje unutrašnje i spoljašnje realnosti. Onaj dio koji se naslućuje i nije lako dostupan – onaj dio koji pokreće.“
Izložba „Prvi snijeg“ biće otvorena do 28. juna 2019. godine.

PODIJELI