Milion i po eura komunalija u maju

Opštinska služba za naplatu naknade za uređenje građevinskog zemljišta zaključila je tokom maja ukupno deset ugovora sa građevinskim kompanijama koje namjeravaju na području Budve da grade stambene, apartmanske , ali i hotelske objekte.

Ukupna vrijendost ugovora je milion i po eura, od čega se nekoliko graditelja odlučilo da obaveze izmiruje u pet godišnjih rata. Poznato je da ukoliko neko želi da izmiri cjelokupan iznos obračunatih komunalija, da im se iznos umanjuje, kako to predviđa opštinska odluka, čak za petinu.

Komunalije su jedna od ključnih izvora punjenja opštinske kase u prethodnih dvije i po godine i ukupno je naplaćeno više od 20 miliona eura. Za razliku od ranijih godina, odnosno prethodne opštinske vlasti, kada su komunalije uglavnom zaključivanje kompenzacijama i cesijama, to sada više nije slučaj, već se novac direktno sliva u opštinsku kasu i isključivo je namijenjen za investicije.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja