Print this page

Tipovi budvanskih plaža

139 budvanskih kupališta spremno dočekuju goste

Turistima i mještanima ove sezone biće na raspolaganju 480 kupališta duž crnogorske rivijere. Novina ove godine je diversifikacija kupališta po vrstama, pa je tako Atlasom crnogorskih plaža i kupališta predviđeno 331 javno porodično kupalište, 53 hotelska kupališta, 24 kupališta bez plažnog mobilijara (takozvana gradska kupališta), 22 kupališta za aktivni odmor (koja podrazumijevaju ronilačka, adrenalinska i kupališta za kite surfing), 18 izletničkih, 9 romantičnih, 7 nudističkih, 7 “pet friendly” kupališta, 4 “party” kupališta, 3 kupališta namijenjena za dječija odmarališta i 2 kupališta sa prirodnim ljekovitim faktorima.

Na budvanskoj rivijeri u finkciji je 139 kupališta i to 22 hotelska kupališta, 88 porodičnih kupališta, 4 romantična, 1 party kupalište, 8 izletničkih, 2 pet friendly kupališta i 1 lokacija za kupanje pasa, 9 bez plažnog mobilijara – (tzv gradsko), 2 za aktivni odmor, 2 nudistička, 1 za dječije odmaralište (Bečići).

 

Romantična kupalištau Budvi su: Ostrvo Sveti Nikola, Malaya Beach , Reževići i Bršalj u Petrovcu.

 

  • Romantično kupališteje kupalište koje se organizuje na skrovitim djelovima obale, uglavnom u tihim uvalama. Između ostalog, podrazumijeva ponudu organizacije posebnih programa (vjenčanja, rođendana, vjeridbe, proslave godišnjica).

 

Party kupališteje Kamenovo.

 

  • Party kupališteje javno kupalište koje se organizuje u izolovanim područjima i na lokacijama gdje buka ne utiče na okolinu. Imaju mogućnost organizacije zabavnih sadržaja 24h.

 

 

Izletnička kupališta: Dva na osrtvu Sveti Nikola (jugo -zapad), Jaz ispod Žute grede, Golubinj, Drobni pijesak istočno, Vezirovo ribarište i Crvena stijena.

 

  • Izletničko kupalište je kupalište do kojeg se može doći jedino morskim putem. Pogodno je za organizovanje izletničih tura i piknika.

 

 

Kupališta za kućne ljubimce (Pet friendly): Buljarica i Slovenska plaža pored boćarskih terena) i 1 lokacija za kupanje pasa, koja nije organizovana kao kupalište - ispod staze ka plaži Mogren.

 

  • Kupalište za kućne ljubimceje javno kupalište koje je namjenjeno za boravak kupača sa svojim ljubimcima (psima). Ovo kupalište se oprema i organizuje uz postavljanje opreme i infrastrukture na plaži za kućne ljubimce (tuševa za ljubimce, posude za vodu i hranu, rekvizite za čišćenje i odlaganje izmeta)

 

 

Kupališta bez mobilijara: Ostrvo Sveti Nikola od tunje južno, Slovenska plaža kod hotela Park, Bečići kod hotela Mediteran, Pržno istočno, Sveti Stefan, dio plaže u Petrovacu...

 

 

  • Kupalište bez plažnog mobilijaraje javno kupalište na kojem nije dozvoljeno postavljanje plažnog mobilijara (suncobrana i ležaljki).

 

 

Kupališta za aktivni odmor:  Dva ronilačka – Jaz (dio) i Slovenska plaža (dio).

 

  • Kupalište za aktivni odmorje javno kupalište koje je namjenjeno za sportske i rekreativne aktivnosti na plaži i u moru. U skladu sa vrstama aktivnosti, kupališta za aktivni odmor se dijele na 3 pod-vrste: Sportsko, rekreativno i adrenalinsko kupalište, kupalište za ronioceikupalište za kite/wind surfing.

 

 

Nudistička: Jaz -Žuta greda i Crvena glavica

 

  • Nudističko kupalište (FKK)je kupalište posebne (specijalne) namjene koje se oprema i orgnaizuje po posebnim uslovima uz kontrolisan i ograničen ulaz na kupalište za posebne kategorije kupača.

 

 

Kupalište za dječije odmaralište: Bečići ispred odmarališta

 

Podaci o vrtsama će biti istaknuti na informativnim tablama svakog kupališta pojedinačno.

PODIJELI