Zapečatili 13 gradilišta, radili i pored zabrane

Komunalna inspekcija i policija stavila je pečat na 13 gradilišta u Budvi, jer su investitori i pored upozorenja nastavili sa gradnjom uprkos zabrani izvođenja građevinskih radova tokom sezone. To je saopštio načelnik Komunalne policije i inspekcije Aleksandar Mijatović.

Opštinskom odlukom o komunalnom redu zabrana radova u ekskluzivnoj i prvoj zoni, onoj uz samu obalu stupila je na snagu 15. maja, da bi za ostale zone drugu - 1. juna, a za treću i četvrtu, odnosno periferiju i zaleđe metropole turizma, građevinske mašine trebale da utihnu 15. juna. Gradjevinska “tišina” traje do 1.oktobra, do kada su zabranjeni svi radovi, zbog turističke sezone, pa i najmanje adaptacije unutar objekta. Nažalost, a tome su bili svjedoci građani Budve, gradjevinari nijesu poštovali opštinske odluke, pa se u maju i počtkom juna uveliko gradili, a gradskim ulicama “šetala” teška gradjevinska operativa, dok su grafilišta u samo srcu Budve, Bečića , Svetog Stefana i Petrovca bila aktivna. Bageri su i ove sezone dočekali turiste, a brojni gradjani uputili su primjedbe da se gradilo i ovoga vikenda na pojedinim lokacijama u Bečićima. 


Mijatović je kazao da su inspektori svakodnevno na terenu, te da su donijeli 13 rjesenja o pečaćenju gradilišta zbog kršenja opštinske odluke.


“Izrečeno je ukupno 32 kazne zbog izvodjenja radova u ukupnom iznosu 11.960 eura. Ostalo je da se izvrši konzervacija jos nekoliko gradilišta, što ce biti završeno u toku dana”, naveo je Mijatović.
Najavio je da će službenici Komunalne policije i inspekcije nastaviti tokom cijelog ljeta intezivne kontrole.

Čitaoci Primorskih novina dostavili su fotografije da se i dalje radi na pojedinim gradilištima u Bečićima, iako je u toku zabrana radova.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja