Drugoj osnovnoj školi 7.500 eura zbog šteta od olujnog vjetra

Vlada je juče usvojila Informaciju o štetama nastalim usljed olujnog vjetra, 23. februara 2019.

Tom prilikom, Vlada je, pored ostaloga, zadužila Ministarstvo prosvjete da, u saradnji s obrazovnim ustanovama, pripremi i Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dostavi informaciju o šteti koju su obrazovne ustanove pretrpjele usljed olujnog vjetra, 23. februara 2019. godine, nakon čega će Komisija opredijeliti neophodna sredstva za njihovu sanaciju i informisati Vladu o mjerama koje je potrebno preduzeti u cilju ublažavanja šteta nastalih usljed olujnog vjetra 23. februara 2019. godine.

Ministarstvo prosvjete je obavijestilo Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da je usljed nevremena koje je zadesilo Crnu Goru 23. februara 2019. godine u više opština došlo do oštećenja školskih objekata.

Na osnovu obavještenja i dokaza dobijenih od obrazovnih institucija, kao i obilaskom školskih objekata od strane stručne službe Ministarstva prosvjete konstatovano je oštećenja na devet objekata, te je Ministarstvo predložilo da se obrazovnim ustanovama koje su pretrpjele štetu pomogne pri sanaciji posljedica nevremena uplatom novčanih sredstava, u ukupnom iznosu od
100.000,00 eura.

Od pomenute sume, kako stoji u dokumentu, u koji su Primorske novine imale uvid, JU Drugoj osnovnoj školi Budva će biti uplaćeno 7.500,00 eura na žiro račun.
" Došlo je do većih oštećenja na krovu. Za ove radove je potrebno uplatiti 7.500,00 eura", navodi se u vladinom dokumentu

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja