Print this page

Drugoj osnovnoj školi 7.500 eura zbog šteta od olujnog vjetra

Vlada je juče usvojila Informaciju o štetama nastalim usljed olujnog vjetra, 23. februara 2019.

Tom prilikom, Vlada je, pored ostaloga, zadužila Ministarstvo prosvjete da, u saradnji s obrazovnim ustanovama, pripremi i Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dostavi informaciju o šteti koju su obrazovne ustanove pretrpjele usljed olujnog vjetra, 23. februara 2019. godine, nakon čega će Komisija opredijeliti neophodna sredstva za njihovu sanaciju i informisati Vladu o mjerama koje je potrebno preduzeti u cilju ublažavanja šteta nastalih usljed olujnog vjetra 23. februara 2019. godine.

Ministarstvo prosvjete je obavijestilo Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da je usljed nevremena koje je zadesilo Crnu Goru 23. februara 2019. godine u više opština došlo do oštećenja školskih objekata.

Na osnovu obavještenja i dokaza dobijenih od obrazovnih institucija, kao i obilaskom školskih objekata od strane stručne službe Ministarstva prosvjete konstatovano je oštećenja na devet objekata, te je Ministarstvo predložilo da se obrazovnim ustanovama koje su pretrpjele štetu pomogne pri sanaciji posljedica nevremena uplatom novčanih sredstava, u ukupnom iznosu od
100.000,00 eura.

Od pomenute sume, kako stoji u dokumentu, u koji su Primorske novine imale uvid, JU Drugoj osnovnoj školi Budva će biti uplaćeno 7.500,00 eura na žiro račun.
" Došlo je do većih oštećenja na krovu. Za ove radove je potrebno uplatiti 7.500,00 eura", navodi se u vladinom dokumentu

PODIJELI