Spuštena zavjesa na "Mediteranske note"

U Tivtu je sinoć završen drugi festival klasične muzike „Mediteranske note“. Tokom proteklih devet dana, publika u tom gradu bila je u prilici da na različitim pozornicama prati nastupe niza virtuoza savremene klasike, a sve je okončano sinoćnjim koncertom Robi Lakatoš trija i Crnogorskog simfonijskog orkestra u Porto Montenegru.

Ovogodišnji festival održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Opštine Tivat, te kompanija „Porto Montenegro“ i „Luštica Bay“. Ulaz na sve događaje bio je besplatan, a tokom sinoćnjeg završetka smotre, prisutnima se obratio ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Završetak festivala nam omogućava da sagledamo njegov širi, društveni značaj, kroz provjeru uspješnosti primjene umjetničke muzike u atraktivnom turističkom ambijentu. Na osnovu toga može se dobiti bolji uvid u mogućnosti kreiranja elitnog kulturnog turizma, čemu Tivat kao već prepoznata destinacija teži. Saradnja koja se ovim festivalom ostvaruje između tivatskog Kulturnog centra, Porto Montenegra i kompleksa Luštica Bay, jeste onaj poželjni model kojim se može uspješno realizovati jedan od prioriteta naše dugoročne kulturne strategije, a to je konkretnije i intenzivnije povezivnje turističkog i kulturnog potencijala Crne Gore.

U tom kontekstu, Mediteranske note jesu manifestacija koja je svojim konceptom i visokim kriterijumima u selektiranju učesnika pokazala da je na dobrom putu da postane kulturni događaj čiji će se efekti osjetiti i u turističkoj ponudi Tivta, ali i na polju međunarodne afirmacije Crne Gore – kazao je ministar Bogdanović.
Drugi festival „Mediteranske note“ protekao je i uz izuzetnu posjetu, te je svim segmentima u velikoj mjeri nadmašio prvo izdanje. Festival je bio dio kampanje Ministarstva kulture „Živimo kulturu“

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja