Iako je sezona lošija, naplata boravišne takse ide odlično

Iako je evidnetno da je ovogodišnja sezona lošije počela od prošlogodišnje, Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva ostvaruje odličnu naplatu boravišne takse.Zaključno sa 30. junom  naplaćeno je 935.239.83 eura na ime boravišne takse, što je za gotovo 135 hiljada hiljada eura više nego u istom periodu lani.


Kako je za “Primorske novine “ saopštio sekretar za finansije i vd direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić od ukupno napšlaćenog iznosa  433.651.10 eura  odnosi na naplatu boravišne takse za privatni smještaj.
"Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 802.351.40 eura  eura , od čega se 378.174.03  eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve
Podsjetio je da su od početka juna na terenu timovi turističkih inspektora , ovlašćenih za kontrolu privatnog smještaja i naplatu boravišne takse.


„Planiranamo da  kontrole u privatnom smještaju budu do  kraja septembra, dok ćemo hotele kontrolisani tokom čitave godine. I pored velikih napredaka u naplati boravišne takse, prostor sive zone je još uvjek veliki, ali zajedničkim naporima lokalne i državne turističke inspekcije, trudićemo se da sivu zonu svedemo na minimum“, kazao je Odžić.
Podsjetio je da cijena boravišne takse ostala je nepromijenjena, a prihod od nje u promjeru 80- prema 20 odsto  dijele Turistička organizacija Budve  i Nacionalna turistička organizcija.
Turistička organizacija Budve dominantni priliv očekuje od naplate boravišne takse i njen budžet za ovu godinu biće čak 3.5 miliona eura.

 

Foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja