Upisano 2.666 studenata, preostalo 821 mjesto na 16 fakulteta Univerziteta Crne Gore

U prvom upisnom roku Univerziteta Crne Gore, u kojem se prijavilo 3.459 studenata, na 19 fakulteta UCG upisalo se 2.666 studenata, na predviđenih 3.486 mjesta. Za II upisni rok preostalo je 821 mjesto na 16 fakulteta.

Popunjena su sva mjesta na Medicinskom fakultetu, na studijskim programima Medicina, Stomatologija, Primijenjena fizioterapija u Igalu, Visoka škola za medicinske sestre u Beranama.

Popunjena su mjesta i na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, s tim što se na ovom fakultetu očekuje odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i Vlade Crne Gore o proširenju liste i odobravanje dodatnog broja kandidata koji su položili prijemni ispit, a nijesu se našli među prvih 50 na rang listi, kako je prvobitno Konkursom ograničeno.

Takođe, popunjena su sva mjesta na Fakultetu političkih nauka, na koji se prijavilo dvostruko više kandidata od predviđenog broja mjesta ograničenih Konkursom. Popunjena su mjesta na studijskim programima ovog fakulteta: Socijalna politika i socijalni rad, Medijske studije i novinarstvo, Politikologija i međunarodni odnosi.

Na svim ostalim fakultetima ima slobodnih mjesta, s tim što su popunjena mjesta na pojedinim studijskim programima: Primijenjeno računarstvo ETF-a, Nautika i pomorski saobraćaj PFK-a, Menadžment Ekonomskog fakulteta (u Podgorici i Bijelom Polju), Predškolsko vaspitanje, Pedagogija i Obrazovanje učitelja na Filozofskom fakultetu, Zaštita životne sredine na Metalurško-tehnološkom fakultetu, Pravne nauke u Podgorici, Računarske nauke i Računarstvo i informacione tehnologije Prirodno-matematičkog fakulteta.

Potpuna i detaljnija informacija o broju slobodnih mjesta na studijskim programima 16 fakulteta Univerziteta Crne Gore biće na sajtu Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me, a danas ( ponedjeljak, 8. jula) objavljena u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja