Print this page

Kamenje palo na pješačku stazu u Perazića dolu

Kameni potporni zid obrušio se na pješačku stazu koja vodi kroz naselje u Perazića dolu, zbog čega je mještanima i vlasnicima vikend kuća i vila praktično onemogućeno da dođu do plaže.

Opština Budva po hitnom postupku je raspisala javni poziv i opredijelala 5.000 eura za sanaciju pješačke staze.


Pomoćnik sekretara za komunalno stambene poslove Aleksandar Popović potvrdio je da je izabran izvođač radova koji je krenuo sa radovima , kako bi staza bila osposobljena.


„Nakon što je Sekretarijat za komunalno stambene poslove uputio Službi javnih nabaki Opštine Budva, zahtjev za sprovođenje postupka dostavljanja ponuda za hitnu nabavku ustupanja izvođenja radova na hitnom uklanjanju kamenog potpornog zida sa pješečke staze u Perazića Dolu i potpisivanja Ugovora o hitnoj nabavci sa ponuđačem „Del Mar“ doo Budva dana 2. jula stekli su se uslovi da se uđe u prvu fazu sanacije staze u Perazića Dolu“, kazao je Popović.


Nakon što je u prethodna dva dan realizovana prva faza sanacije, kakao je kazaoa Popović, stručne službe Opštine Budva su juče izašle na teren i sagledale situaciju kako bi se započele pripreme za drugu fazu sanacije.


„Mišljenja sam da stanje na terenu zahtjeva sanaciju staze u dužini od 70 metara. Teren je nepristupačan za izvođenje radova i isti će morati da se izvedu fazno i vrlo pažljivo, najvećim dijelom bez mogućnosti angažovanja bilo kakve mehanizacije“, naglasio je Popović.

 

PODIJELI