Predstava Božanska glad u Tivtu

U ponedeljak 22.07.2019. g. sa početkom u 21:30 sati, u Atrijumu ljetnjikovca Buća, biće održano četvrto veče Festivala plesnog teatra u premijernom izvođenju plesne produkcije “Zagrebačkog plesnog teatra”, a predstaviće se koreografija Miloša Isailovića BOŽANSKA GLAD.


Kontraverzna, simbolički snažna tema, o fatalnoj ljubavi dvoje ljudi, uobličena je kroz maštovit plesni jezik darovitog koreografa.
Predstava je inspirisana romanom “Božanska glad” hrvatske književnice Slavenke Drakulić, koji govori o dvoje mladih ljudi koji se zatvaraju u svijet opsesije jednog prema drugome.
„Govori o ljubavi koja nema budućnost. O konstantnom traganju za sobom u ljubavi.
Koliko smo zapravo gladni, ili smo samo siti toga što imamo te mislimo da zaslužujemo više. Koliko smo spremni zbog gladi ka boljem da rizikujemo i da potencijalno izgubimo sebe? Da li smo spremni voleti uvek ispočetka?
Može li se utoliti ta božanska glad za srećom, pa makar na kraju ubili ono što imamo u sebi, makar ubili ono što smo i u šta vjerujemo“, o predstavi ističe selektorka Jelena Kajgo.

Ovo će biti četvrto od pet večeri festivala, a poslednje veče festival je na repertoaru 10. avgusta. Rezervacije i kupovinu karata možete obaviti putem poziva na telefon 069342799, ili na blagajni Ljetnje pozornice , radnim danima u periodu od 10-12h i od 19-22h.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja