Tri zime u Stanjevićima

Dramski program ovogodišnjeg festivala Grad tetar nastvalja se večeras u 21 čas, kada će u amfiteatru Manastira Stanjevići biti izvedena predstava Akademskog pozorišta “Promena“ iz Novog Sada, „Tri zime“ po tekstu Tene Štivičić, a u režiji Jasne Đuričić.

Bojan Munjin je o predstavi „Tri zime“ rekao: „ Kompleksnu priču o četiri generacije žena jedne zagrebačke porodice, u vremenu kada se Jugoslavija stvarala i vremenu kada se ona raspadala, sve do danas, sa svim nadama, iluzijama, pogrešnim odlukama i lomovima njenih junaka, ti studenti su odigrali sa toliko zrelosti, glumačke vještine i fine poetske energije, što je zaista jedinstveno, ne viđa se baš svaki dan i zato je toliko vrijedno. Ne samo da su ti studenti savršeno savladali urbani kajkavski dijalekt Zagreba, nego taj melodiozni govor, kojim su govorila i gospoda i sluge, njihova socijalistička djeca i kasniji naraštaj novog kapitalizma, postao je prozor kroz koji se u ovoj predstavi vidi čitava ta nesretna zemlja koja se nekada zvala Jugoslavija. Ta zbivanja ne događaju se pravocrtno, kao ni naši životi: čas vidimo dirljivu scenu bake i unuke uz neku noćnu lampu, čas sjećanje na nešto ružno od pre pedeset godina, čas su opet svi za stolom, svjesni da se o nekim temama ne govori, a onda se o njima ipak govori, u trenutku kada je već kasno. Na kraju, svi ti junaci, živi i mrtvi, i sa hiljadu rana, srijeću se na sredini te sobe, u pomirenju do kojeg u stvarnom životu nikada nije došlo, čuje se neka tiha muzika naše mladosti i na sceni polako pada mrak. Taj mrak, kao da se rastvorio svemir, proparao je zajednički uzvik oduševljenja i aplauz publike koja je ovu nevjerovatnu predstavu doživela kao svoju emotivnu priču, koja već decenijama čuči u njoj i opterećuje joj dušu.“


Predstava je nastala kao diplomski rad studenata glume u klasi profesorke Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov.
Režiju je uradila Jasna Đuričić, tekst Tena Štivičić, majstor svjetla je Anđelko Popić, majstor tona Aleksandar Mrđan, dekoraciju i scenografiju je uradio Vukašin Ranđelović.

U predstavi igraju: Nikola Knežević, Isidora Vlček, Vanja Kovačević, Ksenija Mitrović, Tamara Šustić, Ana Rudakijević, Stefan Beronja, Bojana Milanović, Staša Blečić, Miloš Lazić, Miloš Lučić I Rastko Mićić.

Predstava počinje u 21 čas. Za publiku je obezbijeđen prevoz sa stanice Mediteran Expressa (u gradu) u 19.45č. Napominjemo da u blizini manastira ima mjesta za parkiranje. Takođe napominjemo da se Manastir Stanjevići nalazi iznad Budve i da je temperatura znatno niža.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja