Atanacković na Trgu pjesnika

Književni program Grad teatra nastvalja se večeras , kada će se u 21 čas, na Trgu pjesnika predstaviti Dejan Atanacković svojom knjigom "Čovek bez jezika".

Književni program je zamišljen kao performans, dijalog riječi i muzike, slike i zvuka, Dejana Atanackovića i Manje Ristić.
Dejan Atanacković (Beograd, 1969) predaje više predmeta iz oblasti vizuelne umjetnosti i kulture na univerzitetskim programima u Firenci. Sarađuje sa firentinskim Muzejom prirodnih nauka na predmetu Body Archives, posvećenom istoriji predstava ljudskog tijela. Poslednjih godina vodi radionice zasnovane na dijalogu i saradnji studenata i psihijatrijskih pacijenata. U Beogradu je, uz podršku Muzeja savremene umjetnosti, pokrenuo Drugi pogled, inicijativu za nove narativne tokove kroz javni rad beogradskih alternativnih vodiča. Kao vizuelni umjetnik, od devedesetih realizuje samostalne izložbe i kustoske projekte. Pojedini Atanackovićevi radovi dio su muzejskih i privatnih kolekcija. Dobitnik je NIN-ove nagrade za svoj prvi roman Luzitanija.
Manja Ristić rođena je u Beogradu 1979. Manja Ristić je violinistkinja, izvođač improvizacione muzike, kompozitor i producent zvučnih umetnosti, kustos, edukator i menadžer u kulturi. Diplomirala je na FMU (2001), a 2004. završila postdiplomske studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu (RCM). Kao solo i kamerni izvođač klasične muzike nastupala je širom Evrope uključujući saradnje sa svetski poznatim mentorima, dirigentima i izvođačima. Po završetku postiplomskih studija okreće se multimedijalnom performansu i istraživanju na polju instrumentalne elektro-akustike. Sa sastavom ERUPTION, kao i kroz nebrojene kolaboracije sa kompozitorima, vizuelnim i konceptualnim umjetnicima, pozorišnim i filmskim rediteljima nastupa u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Holandiji, Belgiji, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Bugarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Osnivač je Udruženja multimedijalnih umetnika AUROPOLIS, koje je kroz njen petnaestogodišnji producentski, aktivistički i umjetnički rad predstavilo veliki broj kulturnih događaja, umjetničkih produkcija i internacionalnih projekata.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja