U Okviru projekta #DynaMob 2.0 Opština Budva dobija mobilnu aplikaciju

Za podršku održivom razvoju Budve Kancelarija za evropske integracije i saradnju Opštine Budva obezbjedila je ukupno 205.000 €, 175.000 € donacija i 30.000 € sopstvenih sredstava.

Najveći dio sredstava, 132.000 € obezbijeđen je od strane Evropske komisije putem trilateralnog programa Italija-Albanija-Crna Gora, dok je ostatak obezbjeđen od strane UNDP-ija.

Ova sredstva omogućila su realizaciju projekata #DynaMob 2.0, „Budva Go Green“, „Evropska nedjelja mobilnosti“, „Ekološka sertifikacija smeštaja”, kao i nabavku dvije punionice za električna vozila, tehničku podršku za rekonstrukciju javne rasvjete i drugih inicijativa od značaja za turističku ponudu, infrastrukturne kapacitete i ekološku održivost Opštine Budva.

Ovaj projekat ima za cilj da promoviše korišćenje održivih formi prevoza na području njegove implementacije.
Opština Budva izradila je format interaktivne aplikacije za pametne telefone Dyn-APP.

Mobilna aplikacija će stanovnicima ali i turistima omogućiti da imaju tačne i pravovremene informacije o svim sadržajima u Budvi: red vožnje i stanice javnog prevoza, pješačke i biciklističke staze, slobodna parking mjesta, itd.

Opširnije o projektu na: www.budva.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja