Ivan Rudin na Grad teatru

Muzički program ovogodišnjeg festivala, nastvalja se večeras nastupom pijaniste Ivana Rudina iz Rusije.  Koncert će se održati u crkvi Santa Maria, sa početkom u 21 čas. JU „Grad teatar“ realizuje koncert u saradnji sa Muzičkom akademijom Cetinje. Na koncertu će se izvoditi Prokofijeva  Sonata №7 Op. 83 i Godišnja doba Op. 37a od P.Čajkovskog.


Ivan Rudin je rođen 1982. godine, u muzičkoj porodici. Već sa 5 godina upisao je ’Gnesin’, Moskovsku specijalnu muzičku školu, u klasi poznatog profesora T. A. Zelikmana. Sa 10 godina je imao debi sa orkestrom i započeo svoj koncertni život, u nekoliko ruskih gradova, u SAD, Kini, Njemačkoj, Gruziji, Italiji, Austriji, Finskoj, Holandiji, Francuskoj, Španiji, Tajvanu, Turskoj, Japanu, Velikoj Britaniji, Belgiji. Sa 15 godina Rudin je dobio stipendiju Vladimir Krajnjev dobrotvorne fondacije za mlade pijaniste.  U 2000. godini, Ivan je napustio ’Gnesin’, specijalnu muzičku školu, i priključio se konzervatorijumu ’Čajkovski’ u Moskvi i postao laureat treće nagrade na Theodore Leshititsky, prvom međunarodnom takmičenju pijanista u Tajvanu.


Pijanista ima snimke u ruskim i zapadnim televizijskim i radio-difuznim kompanijama, i CD-ove, nastupa na glavnim muzičkim festivalima kao što su Prague autumn (Češka), Colmar international musikfest (Francuska), New Braunschweig Classic Festival (Njemačka), Oleg Kagan Musikfest (Njemačka), Festival in Turin (Italija), in Memory of Oleg Kagan (Moskva), International festival of Nikolay Petrov the Musical Kremlin (Moskva), the 300th Anniversary of St. Petersburg.


Svirao je koncerte u najboljim svjetskim halama u Tokiju, Amsterdamu, Moskvi, Birmingemu, Beču, St. Petersburgu, Vilniusu, Lidsu i mnogim drugim.
Od 2001. godine Ivan Rudin postaje umjetnički direktor godišnjeg Internacionalnog muzičkog festivala "ArsLonga" u Moskvi, na kojem su izvanredni umjetnici kao što su Juri Bašmet, Eliso Virsaladce i drugi. Godine 2017. imenovan je za muzičkog direktora Moskovskog državnog simfonijskog orkestra. Od 2018. studira dirigovanje u St. Petersburgskom konzervatorijumu u klasi prof. Vladimir Altšuler.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja