Autorsko veče Muharema Bazdulja u Petrovcu

Na četvrtoj po redu autorskoj večeri, u okviru literarnog programa KNJIŽEVNA KOMUNA koji se tokom ovog ljeta realizuje u Petrovcu, predstaviće se bosanski i srpski pisac – Muharem Bazdulj. Autorsko veče Muharema Bazdulja održaće se u subotu 3. avgusta, sa početkom u 21 sat, na platou ispred SD Crvena Komuna u Petrovcu. Razgovor sa autorom vodiće književnik Đorđe Gregović.

Iako rođen 1977. godine, Muharem Bazdulj ima obiman i raznorodan opus iza sebe. Autor je sedam romana – KONCERT, ĐAUR I ZULEJHA, SJETVA SOLI, APRIL NA VLAŠIĆU, MALI PROZOR, LUTKA OD MARCIPANA i KVADRATNI KOREN IZ ŽIVOTA, kao i šest zbirki priča, zbirke soneta, dvije zbirke eseja i tri knjige sabranih kolumni. Njegovi romani su objavljeni na engleskom, njemačkom i poljskom jeziku, a priče i eseji na još desetak jezika.
Kao novinar, urednik i kolumnista objavljivao je tekstove u više od 20 regionalnih listova i časopisa, od sarajevskih BH Dana i Oslobođenja do beogradskih izdanja nedeljnika Vreme i dnevnih listova Danas i Politika, u kojoj je treutno angažovan. Za svoj rad 2013. godine dobio je nagradu Društva novinara BiH za najboljeg novinara u kategoriji štampanih medija, a 2014. godine dvije najznačajnije nagrade za novinarstvo u Srbiji – nagrade dnevnog lista Danas za istraživačko novinarstvo i nagradu „Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije. Smatra se jednim od najhrabrijih i najpolemičnijih kolumnista u regionu.
Muharem Bazdulj je nesumnjivo jedno od vodećih imena mlađe srednje generacije pisaca sa prostora bivše Jugoslavije. Različitost tema u njegovim knjigama je provokativna i izazovna za čitaoca, no u isti mah i osijenčena izuzetnom erudicijom, stilom i poetikom. Muharem Bazdulj je pisac koji se sa lakoćom okreće svijetu pojedinca ali i dalekim vremenima, sa nespornim talentom da obuzme čitaoca i uvuče ga u svijet snažne fikcije, detalja pozicioniranih u davnim civilizacijskim epohama, a pritom ga daruje svojom velikom ljubavlju prema knjizi i književnosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja