Predahnite i napunite baterije na pametnim Budva ZeroWaste City klupama

Šta je potrebno da ljeto bude savršeno? Sunce, more, dobro društvo i raspoloženje, telefon da zabilježite svaki momenat i Wi-Fi. I, naravno, mali predah.

Sve to pronađite na tri lokacije u Budvi gdje su, kroz Budva Zero Waste City incijativu, postavljene Strawberry pametne klupe koje se pune solarnom energijom.

Klupe su postavljene u Starom gradu, na šetalištu Slovenska obala i u Rafailovićima i imaju
besplatan Wi-Fi, punjače za telefone, mjerač kvaliteta i vlažnosti vazduha, vazdušnog pritiska, temperature te nivoa buke.



"Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovu inicijativu pomogli da Budva dobije urbani mobilijar kakav imaju najmoderniji gradovi svijeta. Ove solarne, ekološke klupe, promovišu smanjenje zagađenja prirode i korišćenje zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije. Pored toga što su vizuelno doprinijele ljepšem izgledu naše obale, vjerujem da će i građanima i turistima biti korisne i zanimljive u svakodnevnim aktivnostima. Ovom donacijom, kao i ranijom donacijom 30 kanti za odlaganje plastike fondacija Coca-Colasa svojim partnerima pokazala je da aktivno i strateški učestvuje u stvaranju čistije i ekološki osviješćene Budve", poručila je Magdalena Miljanić iz NVO Eko centar Budva.

Kroz Budva Zero Waste City incijativu Budva je ovog ljeta dobila i Interaktivni centar gdje se kroz edukaciju i zabavu prikuplja ambalažni otpad i uči o reciklaži.

Dovoljno je da uz dobru volju donesete i plastične flaše i da kroz zabavu osvojite i neku od nagrada.

Interaktivni centar nalazi se u parku Stefan Mitrov Ljubiša, na Slovenskoj obali i otvoren je svakog dana od 10 do 22 sata.

Sve informacije o projektu i najave dešavanja dostupni su na Facebook i Instagram nalozima Budva Zero Waste City.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti