Uređenje pješačke staze na Jazu/Rekonstrukcija šetališta u Pržnom

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore dana 17.07.2019. raspisalo je poziv za izvođenje radova na uređenju pješačke staze u zaleđu plaže Jaz u dužini od 375 metara, što podrazumijeva izvođenje radova na popločavanju, opremanju i hortikulturnom uređenju te staze, kao i radove na popravci stubova javne rasvjete.


Pored navedenog, na ovom potezu planirana je i popravka i postavljanje klupa i kanti za otpatke.


Takođe, dana 02.08.2019. godine, objavljena je Tenderska dokumentacija za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom, i to od zapadnog kraja hotelskog kompleksa"Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno u dužini cca270 metara sa izradom elaborata za procjenu uticajana životnu sredinu (ukupna površina projektovanja1420 m2).


Namjera Javnog preduzeća je okončanjeadministrativnog dijela- postupaka javne nabavke u toku ljetnjih mjeseci, kako bi radovi na uređenju zone morskog dobra na teritoriji opštine Budva bilizapočeti na jesen. Na ovaj način bi se omogućilo da navedeni lokaliteti dobiju novi, moderan izgled i u novom ruhu budu spremni za sledeću i svaku narednuljetnju turističku sezonu

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja