Tomaš na Trgu pjesnika

Književni programa ovogodišnjeg festivala Grad teatar nastvalja se večeras u 21 čas kada će se na Trgu pjensika u Starom gradu predstaviti Marko Tomaš koji će govoriti o svojoj poeziji.

Marko Tomaš je bosanskohercegovački pjesnik, novinar i urednik. Rođen je 1978. godine u Ljubljani. Osnovnu školu je pohađao u Mostaru i Kljajićevu. Gimnaziju je završio u Somboru. Jedan je od pokretača i urednika časopisa „ Kolaps“ i pripadajuće biblioteke. Novinske tekstove objavljivao je u BH Danima, Glasu Istre i Feral Tribuneu. Vodio je kultnu splitsku knjižaru UTOPIA. Poeziju i prozu objavljivao u periodici regiona. Pjesme su mu prevedene na italijanski, poljski, njemački i engleski jezik. Živio je, studirao i radio u Sarajevu, Zagrebu i Splitu. Trenutno živi i radi u Mostaru.
Dobitnik je nagrade Super Cyber Story za kratku priču (2004. godina), te nagrade „Farah Tahirbegović“ za angažman u kulturi Bosne i Hercegovine (2015. godine).


Objavljene knjige: L’ Amore Al primo Binocolo, L’ Obliquo, Brescia, Tri puta tridest i tri jednako, S rukama pod glavom, Mama, ja sam uspješan, Život je šala, Marko Tomaš i druge pjesme, Zbogom, fašisti, Ponoćni razgovori, Bulevar narodne revolucije, Varanje smrti - izabrane pjesme, Ivica Osim - Utakmice života, Odrastanje melanholije – kolekcija pjesama i priča, Crni molitvenik.

Moderator večeri je Stefan Bošković.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja