Zenović na Trgu pjesnika

Književni program ovogodišnjeg festivala “Grad teatar” nastavlja se večeras u 21 čas kada će se na Trgu pjesnika predstaviti Predrag Zenović . On će govoriti o svojoj knjizi Saglasja, političko-filozofski ogledi.

Predrag Zenović je rođen na Cetinju, osnovnu i srednju školu zavšio je u Budvi, a potom Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirao je međunarodno javno pravo i ljudska prava u Letoniji (Riga Graduate School of Law). Doktorirao političku teoriju u Rimu (LUISS Guido Carli) i na Univerzitetu u Ženevi (Université de Genève). Autor priručnika za debatu i retoriku za srednjoškolce. Napisao veći broj stručnih radova u oblasti poltičke teorije, ljudskih prava i demokratije, i nekoliko u oblasti književne i pozorišne teorije. Autor edukativno-kreativnih radionica o medijskoj pismenosti, filmskom jeziku i evropskom filmu. Angažovan od 2016. godine kao predavač na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica.

Profesor dr Milan Podunavac, o knjizi Saglasja- političko filozofski ogledi kaže: “ Knjiga Saglasja predstavlja teorijski fundiran i politički relevantan, interdisciplinarni i intertekstualni osvrt na fenomene sadašnjice. Zato bi ovakva knjiga svoju publiku mogla da traži i van okvira Crne Gore i Balkana, upravo iz razloga što se hvata u koštac sa savremenim debatama u širokom polju političke teorije. Verujem da stručna akademska ali i šira javnost u Crnoj Gori u ovoj knjizi, ispisane u duhu duge tradicije evropskog političko-teorijskog mišljenja,može naći dobre premise za početak jedne sadržajne društvene debate o prvim i najbitnijim pitanjima jedne političke zajednice.”

Moderator večeri je magistar Nikola Zečević.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja