Opština Budva nastavlja da ulaže u obrazovanje: besplatni udžbenici za osnovce

Pravo na dodjelu besplatnih udžbenika ostvariće učenici svih devet razreda osnovnog obrazovanja, a za te svrhe je iz opštinskog budžeta opredijeljeno 146 hiljada eura. 

Ovom odlukom Opština Budva ostaje posvećena obezbjeđivanju besplatnog osnovnog obrazovanja i ima za cilj zaštitu standarda učenika i njihovih roditelja.
Ulaganje u obrazovanje i obezbjeđivanje uslova za kvalitetno vaspitanje i obrazovanje mladih našeg grada, iako pripada nadležnosti resornog ministarstva, predstavlja jedan od razvojnih prioriteta Opštine Budva.

Samo u toku ove godine predsjednik Opštine Budva Marko Carević opredijelio je preko 35 hiljada eura iz tekućih budžetskih rezervi za projekte, aktivnosti i putovanja učenika osnovnih i srednjih škola kao i za potrebe predškolskih ustanova u našem gradu.

Opština Budva je u poslednje tri godine uložila preko 470 hiljada eura za udžbenike, preko 115 hiljada eura za popravke i održavanje osnovnih i srednje škole, te preko 60 hiljada eura za stipendije i nagrade.
Opština Budva vjeruje u važnost obrazovanja naših mladih za cjelokupni društveni razvoj i ostaće istrajna na svom putu da im obezbijedi najbolje uslove za obrazovanje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja