Print this page

Opština Budva nastavlja da ulaže u obrazovanje: besplatni udžbenici za osnovce

Pravo na dodjelu besplatnih udžbenika ostvariće učenici svih devet razreda osnovnog obrazovanja, a za te svrhe je iz opštinskog budžeta opredijeljeno 146 hiljada eura. 

Ovom odlukom Opština Budva ostaje posvećena obezbjeđivanju besplatnog osnovnog obrazovanja i ima za cilj zaštitu standarda učenika i njihovih roditelja.
Ulaganje u obrazovanje i obezbjeđivanje uslova za kvalitetno vaspitanje i obrazovanje mladih našeg grada, iako pripada nadležnosti resornog ministarstva, predstavlja jedan od razvojnih prioriteta Opštine Budva.

Samo u toku ove godine predsjednik Opštine Budva Marko Carević opredijelio je preko 35 hiljada eura iz tekućih budžetskih rezervi za projekte, aktivnosti i putovanja učenika osnovnih i srednjih škola kao i za potrebe predškolskih ustanova u našem gradu.

Opština Budva je u poslednje tri godine uložila preko 470 hiljada eura za udžbenike, preko 115 hiljada eura za popravke i održavanje osnovnih i srednje škole, te preko 60 hiljada eura za stipendije i nagrade.
Opština Budva vjeruje u važnost obrazovanja naših mladih za cjelokupni društveni razvoj i ostaće istrajna na svom putu da im obezbijedi najbolje uslove za obrazovanje.

PODIJELI