Print this page

Počeo najveći Sea Dance spektakl - večeras stižu veliki Robin Schulz, Ofenbach, Rundek i Helena Hauff

Sinoć su svi putevi vodili prema tirkiznoj uvali plaže Buljarica gdje je u toku šesto po redu izdanje Sea Dance festivala, jednog od najvećih muzičkih festivala Mediterana.

Rijeka nasmijanih ljudi iz više od 40 zemalja svijeta rasporedila se na preko deset bina i zona širom festivalskog prostora, na kojima su plesali do ranih jutarnjih časova. Večeras na glavnu binu Sea Dance festivala stiže jedan od najvećih svjetskih hitmejkera, njemački producent Robin Schulz, kao i superpopularni francuski duo  Ofenbach, koji je prošle godine na Exitu priredio istinski spektakl pred više desetina hiljada ljudi. Prije njih, svoje bezvremene numere na Jadran donosi veliki Darko Rundek, dok će večerašnji nastavak pravog hip-hop festivala u festivalu činiti popularni sastav Hazze i trap idol Surreal. Tehno se večeras seli na No Sleep binu uz njemačku techno ikonu Helenu Hauff i regionalne zvijezde među kojima su Marko Nastić, Skeptik aka Pero Fullhouse i Tehno Klinika. Ulaznice za drugi i treći festivalski dan, mogu da se nađu na blagajnama širom Crne Gore po cijeni počev od 19.99 eura za subotu 31. avgust i 24.99 eura za nedjelju 1. septembar, dok se od 18h prodaja seli na plažu Buljarica. Više informacija o ulaznicama i organizovanom prevozu iz svih većine Crne Gore nalazi se na sajtu seadancefestival.me

Najveći spektakl na Jadranu sinoć bio je na glavnoj bini Sea Dancea, gdje su nastupili istinski lideri globalnog tehno pokreta Sven Vath i Richie Hawtin! Pored tehna nije nedostajalo ni savremenog hip-hop zvuka, a da žurka počne najranije dosad pobrinuli su se novosadska grupa Bekfleš, beogradski trap boss Fox i zagrebački reperi Kuku$. Atmosferu je do usijanja dovela balkanska kraljica trep zvuka Senidah čije je hitove publika horski pjevala! Budući da se radilo o nešto mlađoj publici koja je strpljivo čekala 19h da se otvore kapije, kako bi iz prvih redova slušala svoje idole, oko ponoći je došlo do velike smjene posjetilaca kada je počela žurka u duhu EXIT Dance Arene na koju su pristizali fanovi cjelonoćnih žurki.

Sea Dance Festival 2019 - Day 01 recap: https://youtu.be/5cTnbO45A2Q

 

 

Na samoj plaži, svega par koraka od mora i ove se godine udobno smjestila kultna No Sleep bina, koja je i proteklih godina bila zadužena za najenergičnije žurke do ranih jutarnjih časova! Titulu apsolutne zvijezde večeri potvrdio je fantastičnim setom i holandski progressive mag Eelke Kleijn kome je pripala čast da priredi magičan završetak izuzetno uspješne prve noći Sea Dance festivala. Kompletnu plažu na nogama su držali i najistaknutiji crnogorski producenti Audiostorm, Double Needle Project, Rayo i Mr. Lekka, a sa njima i dubrovačka legenda svjetskih razmjera Haris, mostarska vedeta Mili Sefić, beogradsko-tuzlanski trio Popi Divine, Vanyano i Facho, i koprivnički progresivac Kraundler. Dobar duh i raspoloženje širili su se svuda, a burno je bilo i na drugim binama Sea Dance festivala, kao što je TDI bini na kojoj su nastupali Rosske, Mario Eddie, Divolly & Markward, Mirko & Meex, MR. Mips, Mark Funk i Danny Cruz. Najtiša, a uvijek rasplesana Silent Dance bini priredila je borbu do posljednjih slušalica u koje su naizmjenično puštali Mr. Fanatik, _djura i Dirty.

 

U okviru projekta „Kreativna Crna Gora“, Sea Dance je omogućio i mladim crnogorskim stvaraocima da svoje talente pokažu publici, i to na čak dvije bine – Living Culture Music i Living Culture Cinema, te su nove nade crnogorske umjetničke scene već juče imale priliku da svoja djela predstave publici iz čitavog svijeta! Za sve festivalske fanove u Crnoj Gori, Sea Dance je obezbijedio organizovani autobuski prevoz iz Nikšića, Danilovgrada, Podgorice, Cetinja, Ulcinja, Bara, Herceg Novog i iz Kotora, dok je iz Budve organizovan prevoz tokom cijele večeri za vrijeme trajanja festivala.

PODIJELI

Tagged under