Promocija turističke ponude Crne Gore u kineskom gradu Guandžo-u

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa kompanijom Turkish Airlines i turističkom privredom predstavlja turističku ponudu destinacije na sajmu turizma “China International Tourism Industry Expo - CITIE”, koji se održavao prethodna dva dana u Guandžou, u Kini.

Prvog dana sajma, u organizaciji Turkish Airlines-a održan je „Balkan roadshow.“, cjelodnevni program za kineske turoperatore i medije u okviru kojeg su se Crna Gora, Srbija i Bosna i Hercegovina predstavile kao atraktivne turističke destinacije za kineske turiste. Posjetioci su bili u prilici i da se informišu o aktuelnim avio linijama i viznim olakšicama za kineske turiste.

Takođe održana je i poslovna radionica za predstavnike turističke privrede, tokom koje je dodijeljen i sedmodnevni nagradni aranžman koji su obezbijedili hotel „Regent Porto Montenegro“ i kompanija “Turkish Airlines”.

Crna Gora posljednjih godina bilježi značajan rast kada je u pitanju turistički promet sa tržišta NR Kine. Tokom prethodne godine Crnu Goru je posjetilo oko 43 hiljade kineskih turista što je rast od 80% u odnosu na 2017. godinu. Trend rasta nastavljen je i ove godine budući da je kraja juna mjeseca Crnu Goru posjetilo oko 32 000 kineskih turista što je preko 100 % u poredjenju sa istim periodom prethodne godine.

Dobrim rezultatima, prije svega, doprinijeli su kvalitetna regionalna saradnja na planu promocije, vizne olakšice, dobra avio povezanost sa brojnim evropskim destinacijama, kao i unapređenje ponude hotela visoke kategorije.

Guandzo je treći po veličini grad u Kini, nakon Šangaja i Pekinga sa 14 miliona stanovnika. Na sajmu “CITIE” koji okuplja veliki broj profesionalaca iz oblasti turizma, pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, ponudu predstavljaju turističke agencije “Montenegro Adventures”, “Montenegro Tourist Service”, “Grand Travel” i “Montenegro Escape Tours”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja