Ministar Šehović prvacima: Želim vam da budete srećni, dobri, obrazovani i svoji

Draga djeco,

Danas, kad počinje vaše školovanje, kad oni koji vas vole i brinu o vama imaju možda i veću tremu nego vi sami, želim da znate da nema razloga za brigu, jer je pred sobom imate nešto drugačije, ali i najljepše godine.

Drugačije zato što, postajući školarci, postajete istovremeno odgovorniji za sebe, domaće zadatke, ponašanje prema drugima. No, upravo te obaveze načiniće od vas kvalitetne ljude.

Svaka lekcija otkriće vam nove svjetove, uključujući onaj koji će nekad, kad porastete, postati vaše zanimanje. Svaki urađeni domaći zadatak učiniće ne samo da naučite nešto, nego i da bolje organizujete svoje vrijeme kako biste i završili obaveze i igrali se. Svaki vaš trud da se lijepo ponašate u učionici, budete dobri prijatelji i pristojni prema starijima, vratiće vam se lijepim ponašanjem drugih prema vama. Svaki čas proveden na školskom igralištu ili u sali, načiniće od vas mladog čovjeka sa zdravim navikama. I naravno: svaki minut koji u školi budete provodili u druženju, ostaće vam u dugom sjećanju.

Djeco, škola nije mjesto koga se treba plašiti. To je vaša druga kuća, koja mora i želi biti tu za vas. Da vas poduči, usmjeri i utješi. Da vas motiviše, podrži i učini obrazovanim i prije svega srećnim mladim ljudima. A, kako kažu, srećan čovjek je uvijek i dobar.

Dragi roditelji, porodice i staratelji, mi smo svjesni svoje odgovornosti. Znamo šta znači odvojiti, pa makar i na kratko, od sebe ono najvrjednije i poslati ga u novo okruženje. Uvjeravam vas da je naš primarni zadatak da to okruženje bude bezbjedno, ugodno i motivišuće.

Jer, naši najmlađi su djeca vas, koji ste ih donijeli na ovaj svijet i koji ih odgajate. No oni su i djeca ovog društva, koje ima obavezu da ih, zajedno sa vama obrazuje, ali prije svega nauči da, uvijek i svuda, budu svoji.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja