Print this page

Projekat “PORTODIMARE”

Na inicijativu Kancelarije za evropske integracije Vlade Crne Gore, juče je u prostorijama Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom odrzan sastanak na kojem je obavljena kontrola stepena realizacije aktivnosti “PORTODIMARE” projekta. Sastanku su prisustvovali Miloš Marković i Milena Iličković iz Kancelarije za evropske integracije, koji su zaduženi za praćenje realizacije projekatau okviru Jadransko-Jonskog transnacionalnog programa – Interreg ADRION i direktor Javnog preduzeća Predrag Jelušić sa saradnicima.


Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u okviru ovog programa sprovodi Interreg ADRION “PORTODIMARE” (GeoPORtal of TOols & Data for sustainable Management of coAstal and maRine Environment - Geoportal alatki i podataka za održivo upravljanje životnom sredinom obale i mora) projekat koji ima za cilj kreiranje zajedničke platforme (Geoportala) za podatke, informacije i alatke fokusirane na obalno i morsko područje Jadransko-Jonske regije, integrišući postojeće baze podataka, portale i alatke razvijene u prethodnim projektima finansiranim odstrane EU (SHAPE, ADRIPLAN i sl.).


Tokom ove monitoring posjete (kontrole stepena realizacije projekta) su predstavljene aktivnosti koje je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom do sada realizovalo u okviru “PORTODIMARE” projekta. Nakon toga se diskutovalo o realizovanim projektnim aktivnostima, budžetu, finansijskim izvještajima, ciljnim grupama, postignutim rezultatima kao i aktivnostima koje treba realizovati u narednom periodu. Na samom kraju sastanka predstavnici Kancelarije za evropske integracije i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobro su izrazili obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima kao i spremnost za nastavak saradnje.

PODIJELI