Budva promoviše turističku ponudu u Sloveniji

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je ponudu destinacije u okviru “Dana Crne Gore u Sloveniji” koji su započeli 52. Međunarodnim sajmom preduzetništva– MOS, koji se održava u Celju od 10.do 15.septembra.


Četrdeset crnogorskih izlagača iz oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i drugih djelatnosti, kao i brojneinstitucije, predstavljaju se na zajedničkom izložbenomprostoru u organizaciji Privredne komore Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom turizma iodrživog razvoja, Ministarstvom kulture, NTO iInvesticiono-razvojnim fondom.


Kao poseban događaj organizovan je „Dan crnogorskogturizma“ u Celju i Ljubljani, a značajan doprinos dala je Gradska muzika Budve, čiji koncert na Starom trgu je privukao veliki broj mještana i turista koji su uživali u modernim tonovima u izvođenju limenih instrumenatadruštva koje je osnovano još davne 1908. godine.
Brojni posjetioci MOS-a koji okuplja više od 1500 izlagačaiz 34 države pokazali su posebno interesovanje zabudvansku rivijeru, aktivni turizam, pješačke staze iživopisno zaleđe. Najljepši utisci slovenačkih turistaodnose se na pješčane plaže kojima budvanska rivijeraobiluje.
Pored Nacionalne turističke organizacije, svoje destinacije ikulturno nasljeđe predstavile su i Turističke organizacijeTivta, Herceg Novog, Bara, Ulcinje i Podgorice.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti