Print this page

Duvački instrumenti napunili trg ispred Starog grada (Foto Miloš Ćetković)

Orkestri iz Budve, Kotora, Tivta, Đenovića i Travnika u subotu, 21. septembra, priredili su pravi muzički spektakl u okviru II Međunarodnog festivala duvačkih orkestara, i pred punim Trgom slikara ispred budvanskog Starog grada pokazali svoje umjetničke bravure.

Ovaj događaj, atraktivan posebno inostranim turistima, kojih u Budvi ovih dana ima više od 30.000, oplemenio je tu lijepu septembarsku noć u Budvi, ali je uspio i da razigra brojne posjetioce.

Nakon svečanog defilea Duvačkog orkestra Travnik, Gradske muzika Kotor, Glazbeno prosvjetnog društva Tivat, Mjesne muzike Đenovići i Gradske muzike Budva duž budvanskog šetališta koji je počeo u 18h, orkestri su nastupali ispred Starog grada i održali višečasovni koncert. Iza sebe imaju tradiciju dužu od vijeka, a pored marševa i muzičkih djela klasične muzike izvodili su i obrade poznatih pop i rock hitova, čime su posebno oduševili sve prisutne.

Festival je prvi put održan prošle godine u koorganizaciji Gradske muzike Budve i Turističke organizacije opštine Budva, sa željom da se njeguje mediteranski duh Budve, njena tradicija i autentičnost, kao i da se te vrijednosti na atraktivan način prezentuju brojnim turistima koji u Budvi borave i tokom septembra.

 Foto Miloš Ćetković

PODIJELI