Print this page

Peković za petinu smanjio kapacitete

„Spencer & Hill“ kompanaija čiji je osnivač nekadašnji košarkaš Nikola Peković smanjila je za petinu gabarite budućeg hotela, koje namjerava da gradi na mjestu akva parka, garaže i dvorišta hotelskog kompleksa „Mediteran“ u Bečićima. Novo idejno reješenje dostavljeno je službi glavne gradske arhitektice Budve, koja je prije pola godine odbila da izda saglasnost Pekovićevoj firmi jer je namjeravala da gradi tri kule od po 11 do 15 spratova.

Novim idejnim rješenjem planira se gradnja dvije zgrade koje povezuje stakleni most.


„Definitivna ostvarena bruto građevinska površina je 30.999 kvadrata što je za 20 odsto manje od planom dozvoljene koja iznosi 38.483 kvadrata .
Hotel je visoke kategorije sa pet zvjezdica U krilu ‘A’ su predviđene hotelske sobe i ‘penthouse’ apartmani na završnoj etaži, dok su u krilu ‘B’ predviđeni su ‘condo’ apartmani i VIP apartmani na tri završne etaže. Oba krila imaju po jedno unutrašnje i jedno spoljno jezgro vertikalne komunikacije“, piše u idejnom rješenju .


Budući hotel u krilu ‘A’ na nivou suterena i prizemlja obuhvata prostrani foaje.
„Na nivou mezanina je predviđen poslovni blok sa konferens salama, uz restoran sa terasom. Spa i wellness centar sa kafe-barom i palubom sa bazenom su pozicionirani na osmom spratu.. Krilo ‘B’ na nivou prizemlja obuhvata kuhinju i glavni restoran sa izlazom na palubu sa bazenima, dok je na nivou mezanina pored apartmana, predviđen i kafe-bar sa terasom i baštom. Na šestom spratu se nalazi panoramski kafe-bar sa terasom, palubom i bazenom. Tehničke i magacinske prostorije, kao i parking prostor, obezbijeđeni su na tri podrumske etaže“, piše u idjenom rješenju.
Ukupan smještajni kapacitet hotela iznosi 238 jedinica sa do 500 ležaja, a pri ukupnom garažnom kapacitetu od 178 parking mjesta , od čega su 82 parking mesta namijenjena za ukupno 74 apartmanske jedinice.

Prethodno rješenje je izgledalo ovako:

PODIJELI