Print this page

Jadranski sajam blokiran, zemlju pod šapu stavilo Specijalno tužilaštvo

Kompanija „Jadranski sajam“ ne smije više da organizuje ni jednu sajamsku manifestaciju, a da za to ne dobije odobrenje Višeg suda, koji je početkom septmebra na zahtjev Specijalnog tužilaštva donijelo privremenu mjeru zabrane raspolaganja i korišćenja svim nepokretnositma.

Podsjećamo, sudija za istragu Višeg suda Miroslav Bašović prihvatio je predlog Specijalnog tužilaštva za određivanje privremene mjere zabrane upravljana imovinom kompanija, čiji je Duško Knežević stvarni ili “skriveni” vlasnik.


Na spisku kompanija našle su se i Kneževićev Jadranski sajam, Expo invest“ i Expo Budva na koje je uknjižen veliki sajamski kompleks od 22 hiljade kvadrata zemlje sa pet sajamskih halama, gdje su minule sedmice održane tri sajamske manifetscaije.


„ Privremene mjere obezbjeđenja zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnosti određena rješenjem Višeg suda iz podgorice 9. septembra 2019., po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva , susvojina DP „ jadranski sajam“ i „ Expo invest““, piše u kaqtasratskoj evideniciji Uprave ze nekretnine Specijalno tužilaštvo otvorilo je više istraga, kao i podiglo optužnicu protiv Duška Kneževića i njegovih najbližih saradnika. Biznismen za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica nalazi se mjesecima u Londonu.

 


Inače, imovina Jadranskog sajma, i Kneževićevih firmi takođe je pod blokadom staromještanskih porodica koje traže povraćaj imovine koja im je nepravedno oduzeta.

A hipoteku je upisala i Opština Budva azbog poreskog duga, kao i Pireus banka zbog miloionskih kreditnih zaduženja.
Osim imovinom na Jadranskom sajmu Kneževiću je zabranjeno upravljanje imanjima u Zeti (Mojanovići i Mahala), koja su upisana na njegovo ime., kao i stanom na Svetom Stefanu i stanom u Podgorici.
Zabrana je na stavljanja i na upravljanje imovinom "Atlas Grupe" u Podgorici, gdje posjeduju jednu parcel, privremeno su blokirane i nepokretnosti budvanske kompanije "Mogren Hill" – dvije zgrade u Budvi.,kompanije "Atlas Hotels Group", koja posjeduje hotel, parcele i poslovne prostore u Baru. Takođe su blokirani hotel, restoran, zgrade i parcele te kompanije u Sutomoru. Barskoj kompaniji je zabranjeno i upravljanje sa dva poslovna prostora na Svetom Stefanu, parcelama i zgradama u Petrovcu i Golubovcima. Takođe je blokirana dio imovine barskog hotela "Princes", čiji je vlasnik "Atlas Hotels Group".


U Budvi su blokirane su dvije parcele kompanije "Mogren Garden".Sud je zabranio u upravljanje imovinom podgoričke kompanije "Montenegroberza", koja posjeduje dva poslovna prostora u Podgorici, kao i upravljanje sa dva poslovna prostora kompanije "CG Broker – Diler". Takođe je blokirano upravljanje poslovnim prostorom u Podgorici, koji je vlasništvo kompanije "Montenegro Holding Investment".


Blokirana je i sva imovina kompanije "Atlas Invest", koja posjeduje brojne stanove, poslovne prostore, zgrade i parcele na Svetom Stefanu, u Budvi, Bečićima, Baru, Podgorici i Kolašinu.
I podgoričkoj kompaniji "Attika Land" privremeno je zabranjeno upravljanje zgradom i brojnim parcelama u Budvi.
IZ SDT-a su tražili da se zabrani i upravljanje imovinom Opšte bolnice "Meljin" u Herceg Novom, ali i kompanije "Montenegro-Express Group" koja upravlja tom ustanovom. Ta kompanija ne može upravljati poslovnim prostorom u Podgorici, kao i stanovima, poslovnim prostorima, zgradama i parcelama u Budvi.
Privremeno je Kneževiću zabranjeno upravljanje akcijama ili udjelom ("otuđenje ili opterećenje"), koji su upisani na crnogorske i of šor kompanije, u kojima je stvarni ili skriveni vlasnik.

PODIJELI

Tagged under