Print this page

Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama

Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, koji se obilježava 5.oktobra, JU Narodna biblioteka Budve se pridružuje akciji BIBLIOTEKE ZA STUDENTE na pozivCentralne univerzitetske biblioteke, te u petak, 04. oktobra od 08 do 20 časova organizuje besplatan upis u Biblioteku za svestudente.


Akcija pod nazivom BIBLIOTEKE ZA STUDENTE podrazumijeva besplatan upis u narodne biblioteke za svecrnogorske studente, bez obzira na to da li su studenti državnog iliprivatnih univerziteta. Ovom akcijom se na simboličan način dajedoprinos afirmaciji bibliotečke struke, ali i doprinosi visokomobrazovanju u Crnoj Gori.


Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama realizuje se u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkojmreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja.


Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, Centralna univerzitetska biblioteka organizovaće prigodanprogram u prostorijama svoje čitaonice u Podgorici. U okvirudodatnog programa održaće se predavanje „Savremeni tokovi u bibliotekarstvu - INELI Balkans i IFLA WLIC 2019“ na Pomorskom Fakultetu u Кotoru i akcija „BIBLIOTEКE ZA STUDENTE“, u kojoj učestvuju biblioteke širom Crne Gore.

PODIJELI