Print this page

Budva se predstavlja na međunarodnom sajmu turizma u Parizu

Turistička organizacija opštine Budva i predstavnici turističke privrede grada (hotelske grupacije “Montenegro Stars Hotels Group”, “Budvanska rivijera”, “Beppler & Jacobson” i turističke agencije “Luminalis DMC” i “MTO Travel”), u okviru objedinjenog crnogorskog nastupa na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, predstavljaju destinaciju i potencijale opštine na prestižnom međunarodnom sajmu turizma “IFTM Top Resa”, koji se od 1. do 4. oktobra održava u Parizu.
Francuski turisti, tokom protekle decenije tradicionalno, organizovanim dolascima, otvaraju turističku sezonu u Budvi već krajem marta i početkom aprila.

“Prošle godine smo u Budvi imali oko 27 000 turista iz Francuske koji su ostvarili oko 165 000 noćenja. Prema statistici, za prvih sedam mjeseci ove godine već imamo pozitivan trend rasta, a najave hotelijera govore da će se to nastaviti do kraja godine. “ - izjavila je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

I ove godine, na sajmu turizma koji okuplja predstavnike više od 160 zemalja svijeta, posjetioci su željeli da se upoznaju sa svim ponudama Crne Gore, počevši od prirodnih ljepota i kulturno - istorijskih znamenitosti, preko aktivnog i uzbudljivog odmora u prirodnom okruženju, pa sve do jedinstvene crnogorske kuhinje i tradicionalnih receptura.
Posebno zadovoljstvo potencijalni turisti iskazuju informacijama o dobroj avio-konekciji, posredstvom nacionalne aviokompanije “Montenegro Airlines”, koja ima redovne letove iz Podgorice i Tivta ka Parizu i Lionu i „Transavia France” koja ima letove u periodu od aprila do novembra na relaciji Pariz-Podgorica. Kompanija “SmartWings” ima letove iz Lila u periodu od maja do novembra. Čarter letovi se uspješno organizuju sa francuskim turoperatorima.
Turistička organizacija Budve u maju je podržala boravak studijske grupe renomiranih novinara iz Francuske, koji su u Crnoj Gori boravili u organizaciji NTO-a.
Među njima su bili i predstavnici GEO magazina, najčitanijeg turističkog magazina u Francuskoj koji će u narednom periodu objaviti 7 reportaža o Crnoj Gori.


Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Parizu, pored predstavnika TO Budve i budvanske turističke privrede, svoju ponudu predstavljaju turističke organizacije Bara, Ulcinja, Kotora, Podgorice, Bijelog Polja, “Lazure Hotel & Marina” i agencija “Montenegro Tourist Service” a prisutni su i predstavnici Ministarstva turizma i održivog razvoja, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i nacionalne aviokompanije “Montenegro Airlines”.


Crnogorski prostor na međunarodnom sajmu turizma u Parizu juče je posjetio i Ivan Ivanišević, ambasador Crne Gore u Francuskoj.

PODIJELI