Print this page

Prostori u TQ Plazi za plac preko puta

Danas je održana konferencija za novinare povodom potpisivanja protokola o razmjeni nepokretnosti između Opštine Budva i „Velja Voda Lux“ D.O.O. Tivat.


Opština Budva i „Velja Voda Lux“ D.O.O. Tivat su se sporazumjeli da će izvršiti razmjenu nepokretnosti na osnovu odgovarajuće skupštinske odluke, u skladu sa zakonskim propisima koji regulišu ovu materiju i saglasnošću Vlade Crne Gore.

Strane potpisnice su se saglasile da se pristupi proceduri razmjene nepokretnosti čije su vrijednosti utvrđene od strane ovlašćenih procjenitelja.

Zaključivanjem Protokola Opština Budva i „Velja Voda Lux“ D.O.O. Tivat potvrdile su saglasnost volja da se izvrši razmjena nepokretnosti u skladu sa zakonskim propisima.

U cilju zaštite životne sredine koja podrazumijeva skup različitih postupaka i mjera Opština Budva je pristupila potpisivanju ovog Protokola.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je naglasio da Opština Budva zaštitu zelenih površina vidi kao svoj prioritetni cilj, to jeste očuvanje parka u Budvi.

On je izrazio veliku zahvalnost jer se investitor odrekao gradnje hotela poštujući volju građana Budve i gradske uprave.

Opštini Budva će na ovaj način pripasti vlasništvo nad parcelom koja se nalazi u najužem gradskom jezgru površine 2.947 metara kvadratnih dok će za uzvrat kompaniji „Velja Voda Lux“ D.O.O. Tivat ustupiti 4.891 kvadrat poslovno stambenog prostora u TQ plaza koji su Opštini Budva pripali shodno sklopljenom sporazumu o priznanju krivice bivših opštinskih funkcionera i sa njima povezanih lica.

PODIJELI