Dječja nedjelja u Porto Montenegru

NVO Djeca Tivta - Dječji savez i kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro obilježava osmu godinu za redom, nedjelju posvećenu djeci pod motom Budi drug, od 7. do 11. oktobra, čitavim nizom obrazovno-zabavnih aktivnosti u saradnji sa tivatskim obrazovnim ustanovama

Predstavnici Dječjeg Saveza i Porto Montenegra, obišli su đake prvake tivatskih osnovnih škola OŠ “Drago Milović” i OŠ “Branko Brinić” i područnih jedinica, i uručili im odjeljenske pakete edukativnog i kreativnog materijala, kao i CD sa pjesmama upravo završenog festivala Naša radost.

Likovna radionica sa temom Primorski pejzaži pod mentorstvom Milice Krivokapić, biće organizovana 10. oktobra u Zbirci pomoroskog nasljeđa. Istog dana, pod mentorstvom Milene Radović u Ljetnjoj bašti Porto Montenegra biće organizovane radionica sa starim igrama – klikeri, lastiš, i oduzimanje polja.

Program Dječje nedjelje nastavlja se nizom prigodnih druženja. za učenike nižih razreda osnovnih škola kao i mališane JPU Bambi, tokom cijele Dječje nedjelje. Za sve njih biće organizovana besplatna posjeta Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru i Podmornici P- 821 Heroj, kako bi upoznali lokalnu istoriju pomorstva i podmorničarstva, kroz direktan iskustveni doživljaj i van učionice.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja