Budva dobila Dnevni centar

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević danas je svečano otvorio Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetanjama u razvoju, čime je grad napokon, poslije pune decenije dobio ovu ustanovu, na koju su prije svega čekali roditelji djece sa smetnjama u razvoju.

Riječ je o socijalnom servisu gdje djeca mogu da se druže sa svojim vršnjacima, učestvuju u grupnim radionicama i individualnim programima uz pomoć stručnog osoblja, od fizioterapeuta, logopeda, defektologa, psihologa, do medicinskih sestara i njegovatelja.

 

"Ovo je veoma važan dan za Opštinu Budva i sve njene građane, jer će od danas naši najmlađi sugrađani dobiti adekvatan prostor u kojem će kroz igru i obrazovanje, stručnu pomoć i ljubazno osoblje, osjetiti da brinemo o njima.

Dnevni centar biće njihova kuća i zajednica, njihov prostor za igru i učenje, druženje i zabavu.

Ova ustanova predstavlja stručnu pomoć roditeljima u brizi o djeci , ali i važnu kariku u vaspitnom i obrazovnom sistemu grada", kazao je predsjednik opštine.

Gradonačelnik Budve je naglasio da će ovaj Dnevni centar od danas biti i druga kuća za malog Petra koji nas je nedavnim događajem ujedinio i učinio dobrim ljudima.

"Iako se na kraju sve završilo na najbolji mogući način neka to bude upozorenje svima nama da povedemo više računa o našim najmlađima i o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Opština je u saradnji sa kompanijom Crnogorski Telekom, podstaknuta tim događajem kroz donaciju na koju smo izuzetno zahvalni, obezbijedila moderne uređaje - 15 pametnih satova koje smo namijenili djeci sa autizmom.
Uređaji omogućavaju roditeljima i zaposlenim u Dnevnom centru da komuniciraju sa djecom i prate njihovu lokaciju i aktivnosti preko mobilne aplikacije.
Na ovaj način povećaćemo njihovu bezbjednost i znati njihovu lokaciju u svakom trenutku", istakao je predsjednik Opštine Budva.

 

Zahvaljujući se Opštini i svima koji su doprinijeli da centar bude otvoren, v.d. direktorica Dnevnog centra Ivana Mihović kazala je da je riječ o izuzetno značajnoj instituciji za Budvu i da bi Centar trebao pomoći ne samo djeci, već i njihovim roditeljima.

"Oni dobijaju dodatno vrijeme da se posvete drugoj djeci, ali i sebi, istakla je v.d. direktorica Mihović, koja očekuje da će Dnevni centar promijeniti i odnos zajednice prema djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja