Print this page

Budva dobila Dnevni centar

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević danas je svečano otvorio Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetanjama u razvoju, čime je grad napokon, poslije pune decenije dobio ovu ustanovu, na koju su prije svega čekali roditelji djece sa smetnjama u razvoju.

Riječ je o socijalnom servisu gdje djeca mogu da se druže sa svojim vršnjacima, učestvuju u grupnim radionicama i individualnim programima uz pomoć stručnog osoblja, od fizioterapeuta, logopeda, defektologa, psihologa, do medicinskih sestara i njegovatelja.

 

"Ovo je veoma važan dan za Opštinu Budva i sve njene građane, jer će od danas naši najmlađi sugrađani dobiti adekvatan prostor u kojem će kroz igru i obrazovanje, stručnu pomoć i ljubazno osoblje, osjetiti da brinemo o njima.

Dnevni centar biće njihova kuća i zajednica, njihov prostor za igru i učenje, druženje i zabavu.

Ova ustanova predstavlja stručnu pomoć roditeljima u brizi o djeci , ali i važnu kariku u vaspitnom i obrazovnom sistemu grada", kazao je predsjednik opštine.

Gradonačelnik Budve je naglasio da će ovaj Dnevni centar od danas biti i druga kuća za malog Petra koji nas je nedavnim događajem ujedinio i učinio dobrim ljudima.

"Iako se na kraju sve završilo na najbolji mogući način neka to bude upozorenje svima nama da povedemo više računa o našim najmlađima i o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Opština je u saradnji sa kompanijom Crnogorski Telekom, podstaknuta tim događajem kroz donaciju na koju smo izuzetno zahvalni, obezbijedila moderne uređaje - 15 pametnih satova koje smo namijenili djeci sa autizmom.
Uređaji omogućavaju roditeljima i zaposlenim u Dnevnom centru da komuniciraju sa djecom i prate njihovu lokaciju i aktivnosti preko mobilne aplikacije.
Na ovaj način povećaćemo njihovu bezbjednost i znati njihovu lokaciju u svakom trenutku", istakao je predsjednik Opštine Budva.

 

Zahvaljujući se Opštini i svima koji su doprinijeli da centar bude otvoren, v.d. direktorica Dnevnog centra Ivana Mihović kazala je da je riječ o izuzetno značajnoj instituciji za Budvu i da bi Centar trebao pomoći ne samo djeci, već i njihovim roditeljima.

"Oni dobijaju dodatno vrijeme da se posvete drugoj djeci, ali i sebi, istakla je v.d. direktorica Mihović, koja očekuje da će Dnevni centar promijeniti i odnos zajednice prema djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama.

PODIJELI