Počela ovogdišnja kampanja “Za odličan 5” - ŠEHOVIĆ: I OVE GODINE POLA MILIONA ZA FOND ZA TALENTE

I ove godine budžet Fonda za kvalitet i talente iz koga se dodjeljuju nagrade najboljim učenicima i nastavnicima biće oko pola miliona eura, prosječna nagrada iznosiće 1000 eura, a biće ih dodijeljeno oko 500, rekao je ministar prosvjete dr Damir Šehović na današnjem obilježavanju početka ovogodišnje kampanje u vezi sa Fondom. Konkurs za ovogodišnju dodjelu nagrada je u toku i trajaće do kraja oktobra, a odluka o dobitnicima biće donijeta do kraja novembra.

Kako je rekao ministar, ispostavilo se da je Fond sjajan način ne samo nagrađivanje, već i promovisanje najboljih, koji treba da isplivaju u katkad iskrivljenom sistemu vrijednosti. “Nastavnici su noseći stub društva, ali treba da budu i idoli i uzori mlađima. No, obično se o njihovim uspjesima van zbornice ne govori, kako zbog njihove skromnosti, tako i usljed katkad iskrivljenog sistema vrijednosti. Upravo zato što ne želimo da se oni utope u prosjek i da se za njih ne čuje, pokrenuli smo Fond i kampanju koja ga prati”.


Posebno je istaknuto da je u međuvremenu povećan jedan dio konkursnih kriterijuma, “kako bismo još bolje obradili neke oblasti, poput sporta, umjetnosti i slično, te da bi se na Konkurs mogao prijaviti što veći broj nastavnika i djece koji su u prethodnoj školskoj godini postigli zapažene rezultate”, rekao je Šehović.

Najavio je i da će selekciju i ove godine vršiti komisija sastavljena od predstavnika Sindikata, nevladinog sektora, Zavoda za školstvo, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, Unije srednjoškolaca, Ministarstva prosvjete, škola, a na čelu Komisije i ove godine će biti akademik prof. dr Ljubiša Stanković.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti