Ostvareni dobri rezultati ljetnje sezone i rast naplate boravišne takse

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma juče je održan sastanak predstavnika Ministarstva sa opštinskim inspekcijama, koje se bave uređivanjem oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i predstavnicima komunalne policije i turističkih organizacija.

Sastankom je predsjedavao državni sekretar za turizam Damir Davidović a razmatrana su pitanja koja se odnose na odvijanje ovogodišnje ljetnje turističke sezone, sa posebnim osvrtom na uočene probleme, kao i druga pitanja od značaja za turizam i ugostiteljstvo.

Na sastanku su razmijenjena iskustva, dogovorena je intezivnija saradnja i bolja koordinacija koja će rezultirati kvalitetnijom turističkom ponudom.

Konstatovano je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima ljetnje turističke sezone, rast naplate boravišne takse, napredak u stanju komunalne čistoće, smanjenje broja nelegalnih izdavaoca privatnog smještaja ali su i istaknuti problemi sa kojima su susrijeću inspektori i komunalni policajci u svim opštinama.

Dogovoreni su češći sastanci kako bi se sve teme detaljnije obradile i naredna ljetnja sezona dočekala sa što manje primjedbi, kao i definisane aktivnosti za zimsku turističku sezonu i novogodišnje praznike

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti