Zaobilaznica oko Budve počinje naredne godine da se gradi, Carević predlaže tunel kroz Topliš

Ministar saobraćaja Osman Nurković kazao je da se radi projekat na zaobilaznici oko Budve.

„ Nadamo se da će izgradnja prve dionice u dužini od 13 kilometara od Markovića do iza Jaza početi krajem naredne godine. To će umnogome riješti saobraćane probleme“ kazao je Nurković koji ej juče bio u radnoj posjeti Budvi, tokom koje se sastao sa gradonačelnikom Markom Batom Carevićem.


Ministar je istakao da je za realizaciju projekta zaobilaznice obezbijedili 40 miliona eura grant sredstava iz evropskih fondova , kao i kreditna sredstva od KFW banke.


„ Za preostali dio, koji bude potreban za izgradnju zaobilaznice tražiti privatno javnog partnera. Imajući u vidu da je tu velika frekvencija, uvjeren sam da ćemo naći privatno javnog partnera“, istakao je Nurković


On je dodao da se svi problemi mogu rješavati u razgovoru i komunikaciji.
Zahvaljući se Nurkoviću na pojseti, Carević je kazao da je on insistirao na sastanku zbog brojnih saobraćajnih problema koje muče Budvu.
„ Putna infrastruktura je životno značajna i teško je bez nje funklcionisati, a sve se to odražava na turističku ponudu .To je i razlog što kao destinacija imamo turizam u opadanju. Sada je trenutak za rješavanje svih problema. Bitno je da možemo komunicirati vrlo otvoreno i zajednički rješavati“, kazao je Carević.
On je naveo da je ministru kao jedno od rješavanja saobraćajnih problema je gradnja tunela kroz brdo Topliš.
„ Ako se izgradi bulevar prema aerodromu Tivat , praktično ne bi imao svioju punu funkciju, već polovičnu, akos e ne bi povezalo sa tunelom i sa bulevarom kroz Budvu. Zaobilaznica je u poodmakloj fazi i želimd a se zahvalim Vladi Crne Gore i mkinistru, i bez obzira ne neku lošu komunikaciju, oni su radili na tom projektu“, kazao je Carević

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti