Budvi prijete sudske odluke teške 95 miliona eura

Protiv Opštine Budva vodi se ukupno 460 sudska spora pred crnogorskim sudovima , koji su ukupno ” teški” nevjerovatnih 95 miliona eura. To je najveće breme sa kojim se suočava nova gradska uprava, i postoji velika bojazan da bi samo par sudskih procesa koji bi se završila negativno po metropolu turizma, moglo da uruši njenu sada stabilnu finanijsku situaciju.

„Broj aktivnih parničnih predmeta u 2018.godini bio je 460. Sekretarijat za zaštitu imovine je u postupcima pred Osnovnim sudom u Kotoru, na Cetinju, u Nikšiću, u Baru, Herceg Novom, Beranama, te Privrednim, Apelacionim, Višim i Upravnim sudom Crne Gore, Vrhovnim sudom Crne Gore zastupao Opštinu Budva na 922 održana ročišta“, navodi se u izvještaju ovog sekretarijata.


Da su tužbeni zahtjevi ozbiljna prijetnja za finansijsko funkcionisanje metrpole turizma, jasno je u svome izvještaju o reviziji završnog računa za 2018.upozorio nezavinsi revizor.
Revizor Đorđe Rakočević kazao je na skupštinskoj sjednici, prilikom rasprave o završnom računu za prošlu godinu, da je dato mišljenje sa rezervom na završni račun, između ostalog i zbog 95 miliona eura sredstava koja lako mogu biti odliv, po osnovu utuženja Opštine od strane fizičkih i pravnih lica.


„Protiv Opštine se vodi određeni broj broj sudskih sporova iz kojih mogu nastati obaveze po tom osnovu. Do momenta okončanja sporova nijesmo u mogućnosti da utvrdimo posledice na ukupan položaj Opštine“, naveo je neazvisni revizor uz izvještaju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja