Print this page

Budvi prijete sudske odluke teške 95 miliona eura

Protiv Opštine Budva vodi se ukupno 460 sudska spora pred crnogorskim sudovima , koji su ukupno ” teški” nevjerovatnih 95 miliona eura. To je najveće breme sa kojim se suočava nova gradska uprava, i postoji velika bojazan da bi samo par sudskih procesa koji bi se završila negativno po metropolu turizma, moglo da uruši njenu sada stabilnu finanijsku situaciju.

„Broj aktivnih parničnih predmeta u 2018.godini bio je 460. Sekretarijat za zaštitu imovine je u postupcima pred Osnovnim sudom u Kotoru, na Cetinju, u Nikšiću, u Baru, Herceg Novom, Beranama, te Privrednim, Apelacionim, Višim i Upravnim sudom Crne Gore, Vrhovnim sudom Crne Gore zastupao Opštinu Budva na 922 održana ročišta“, navodi se u izvještaju ovog sekretarijata.


Da su tužbeni zahtjevi ozbiljna prijetnja za finansijsko funkcionisanje metrpole turizma, jasno je u svome izvještaju o reviziji završnog računa za 2018.upozorio nezavinsi revizor.
Revizor Đorđe Rakočević kazao je na skupštinskoj sjednici, prilikom rasprave o završnom računu za prošlu godinu, da je dato mišljenje sa rezervom na završni račun, između ostalog i zbog 95 miliona eura sredstava koja lako mogu biti odliv, po osnovu utuženja Opštine od strane fizičkih i pravnih lica.


„Protiv Opštine se vodi određeni broj broj sudskih sporova iz kojih mogu nastati obaveze po tom osnovu. Do momenta okončanja sporova nijesmo u mogućnosti da utvrdimo posledice na ukupan položaj Opštine“, naveo je neazvisni revizor uz izvještaju.

PODIJELI