Print this page

Počela rekonstrukcija pješačke staze uz more na Jazu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore počelo je radove na uređenju i popločavanju postojeće pješačke staze u zaleđu plaže Jaz u Budvi.

Riječ je o dijelu staze u dužini od od oko 380 metara, širine pet do šest metara , od plaže hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić.


 „Planirano je da pješačka staza bude popločana prefabrikovanim betonskim pločama debljine 6 centimetara, u boji terakote, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama. U okviru uređenja biće i rekonstruisan postojeći obalni zid prema plaži, postavljen urbani mobilijar, odnosno (klupe za sjedenje i kante za otpatke, stubići za sprečavanja ulaska vozila, a planirano je i hortikulturno uređenje prostora uz stazu“, rečeno je u JP „Morsako dobro“.


Ističu da se trenutno izvode zemljani radovi i uklanjanje viška izbetoniranih površina sa staze
„Paralelno se izvode radovi na postavljanju vodovodne i telekomunikacione mreže u trupu staze koje izvode d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Budva i M:tel-. Pri kraju radova biće rekonstruisani stubovi javne rasvjete, ugrađene dvostruke lire i postavljene svetiljke u led tehnologiji“, navode u javnom preduzeću
Izvođač radova je preduzeće “Incom” d.o.o. iz Podgorice, a rok za završetak svih radova je februar 2020.. Javno preduzeće je za ovaj posao opredjelilo 150.000,00 €.
Po okončanju postupka javne nabavke, ovih dana treba da bude potpisan Ugovor za projektovanje nastavka staze do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže.

PODIJELI