Da li su Turci izmijenili zaista projekat - dvije kule ostale

Turska kompanija „ Mia investments“ dostavila je glavnoj gradskoj arhitektici izmijenjeno idejno rješenje budućeg hotela sa pet zvjezdica" Mia Budva", koje namjerava da gradi na parceli ispred hala Jadranskog sajma. Riječ je o zemlji od 8.500 kvadrara uknjiženu na firmu "Safiro beach", koju potražuju bezuspješpno staromještanske porodice, a koja im je oteta prije pola vijeka.

Nakon što nijesu dobili zeleno svjetlo za idjeno rješenje - dvije kule od po 15 spratova , turski biznismeni su izvršili promjene.


„Objekat je projektovan kao složena forma sa postamentom i dvije kule, na jugozapadu - kula A i sjeveroistoku - kula B. Projektovano je 358 smještajnih jedinica u vidu hotelskih soba, studio apartmana i apartmana sa ukupnim brojem gostiju 858. Objekata u podzemnim etažama ima neto 13.106.81, kvadrata, u nadzemnim 34066.05 kvadrata, što ukupno iznosi 47.172.86 kvadrata Kula A dvije garažne etaže, prizemlje i 16 spratova, a kula B dvije garažne etaže, prizemlje i 15 bspratova U dvije podzemne etaže smješten je garažni prostor, hotelske tehničke prostorije, i servisne prostorije za potrebe hotela. U postamentu objekta (prizemlje i 1. sprat), smješteni su javni hotelski sadržaji, administracija, poslovni prostori i otvoreni bazen na krovu prizemlja sa platoom sa ležaljkama. U kulama (od 2-15, sprata) projektovane su smještajne jedinice – hotelske sobe i apartmani, ukupno 358 smještajnih jedinica“, stoji u idejnom rješenju.
Donosimo fotografije nekadašnjeg idejenog rješenja i novog, uvjerite se koliko su zaista urađene promjene:

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja