Print this page

Počinje podjela besplatnih obroka osnovnicima, budvanskih škola nema na spisku

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja počinje danas sa podjelom besplatnih zdravih obroka djeci u osnovnim školama, kroz Program voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole.

Kako su saopštili iz ovog ministarstva školski program podrazumijeva besplatnu podjelu proizvoda djeci tokom školske godine, u cilju poboljšanja njihovih prehrambenih navika i promocije zdravih stilova života kod najmlađih. Osim podjele obroka, program podrazumijeva i edukativne aktivnosti.

Kako je i najavljeno, Program će početi da se sprovodi u sljedećim školama: OŠ „Vuko Jovović“ iz Danilovgrada, OŠ „Radomir Mitrović“, OŠ „Vukašin Radunović“ i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Berana, OŠ „Risto Ratković“ i OŠ „Marko Miljanov“ iz Bijelog Polja i OŠ „Risto Manojlović“ iz Kolašina.

Sa primjenom Programa krenuće se u OŠ „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, OŠ „Risto Ratković“ u Bijelom Polju i OŠ „Risto Manojlović“ u Kolašinu, a narednih dana, podjela zdravih obroka će se realizovati i u ostalim odabranim školama, sa dinamikom jednom sedmično. Cilj je da se u narednom periodu u Program uključi što veći broj osnovnih škola u Crnoj Gori.

Mogućnost da se u Crnoj Gori počne sa realizacijom ovog programa koji je vrlo popularan i uspješno se realizuje u zemljama EU, Ministarstvo je definisalo u ovogodišnjem Agrobudžetu iz kojeg će biti finansirana realizacija Programa.
Nažalost, Budve nema na spisku odobranih škola.

PODIJELI