Kulturni centar "Zaklada Toma i Stane Luketić"

Multifunkcionalni Kulturni centar „ Zaklada Toma i Stane Luketić“ biće izgrađena na parceli nadomak Staroga trada između nekadašnje Atlas banke“ i lokala „Hemingvej“, gdje se nekada nalazila kuća ovog najvećeg budvanskog filantrtopa. Idejno rješenje , kao poklon gradu, uradio je potomak, arhitekta Vladimir Luketić

Sadržaj budućeg objekta čine objedinjeni Informativni centar kulturnih dešavanja, multifunkcionalni galerijski prostor sa malom scenom, prostor za zavičajnu zbirku, knjiga, predmeta, fotografija..Bibliotečki prostor je na četiri nivoa sa otvorenim pristupom, namijenjen svim generacijama, čitaonice- igraonice za najmladje, čitaonice za odrasle..
Internet Lounge, prostor media studija, media wall, kreativne radionice sa 3D stampačima...
prodavnica knjiga i umjetničkih suvenira, kafe bar, vidikovac i lounge bar na krovu sa pogledom na Stari Grad i marinu. Ukupna korisna površina objekta je 3450 kvadrata na cetiri nivoa.

Pogledajte idejno rješenje budućeg objekta:

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja