Turci blokirali ulaz u halu Jadranskog sajma

Turska kompanija Mia investments ogradila je plac koji se formalno još vodi na firmu Safiro beach, čime je blokirala ulaz u dvije hale Jadranskog sajma.

Metalna ograda postavljena je tik uz hale, a veliki plac pd 8.500 kvadrata praktično je pretvoren u parking jer je postoji i naplatna kućica sa rampom.

 

Glavna gradska arhitektica Ana Samardžić odbila je da da saglasnost na gradnju hotela sa pet zvjezdica Mia Budva - dvije kule od 15 i 16 spratova na pomenutoj parceli.

Inače riječ je o zemlji koja je pod hipotekom Pireus banke zbog višemilionskih kredita koje su uzimale firme povezane sa odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem. Ujedno zemlja je pod sporom je je potražuju mještani kojima je ona prije gotovo 50 godina oteta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja